Süleyman ÖZEROL
10 Mart 1965 tarihinde Arguvan’da doğdu. Annesi Dilber, babası Abdullah’tır. Yedi kardeşin altıncısı olup çocukluğu Arguvan’da geçti. Lise öğrenimine kadar Arguvan da okudu. 1983 yılında Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünü kazandı, bir yarıyıl okuduktan sonra okulu bıraktı. 1987-1991 yılları arasında İnönü Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde lisans eğitimi aldı ve “Sosyolog” unvanı ile bitirdi.
1984-1986 yılları arasında iki yıl Arguvan ilçesinin köy ve mezrasında ilkokul vekil öğretmenlik, bir yıl Arguvan Göçeruşağı köyünde, bir yıl Çobandere (Şotik ) köyünün Kızıltaş mezrasında öğretmenlik yaptı. 1991 yılında üniversiteyi bitirdi, Muş ilinde bir dershanede Felsefe Grubu Öğretmeni olarak çalıştı. Askerliğini 1992-1993 yılları arasında asteğmen olarak İstanbul Tuzla ve İzmir Gaziemir’de yaptı. 1994-2015 yılları arasında Şanlıurfa, Diyarbakır, Maraş Elbistan ve İstanbul’da dershane öğretmenliği yaptı. 2015 yılında emekli oldu ve İstanbul’da yaşıyor.
Ortaokul ve lise yıllarında şiire karşı ilgi duydu. Yaşama ve insana dair her şey şiirine konu olmakta; aşk, ayrılık, hasret, yalnızlık, yoksulluk, siyaset ve Arguvan konularında hem hece ölçülü hem de serbest şiir biçiminde yazmayı sürdürüyor. Şiirlerinde soyadından esinlenerek Yalçıni takma adını (mahlas) olarak kullanıyor. Taşlamaları olduğu gibi güzellemeli de var ve hece ölçülü şiirlerinin birçoğu türkü formunda.
Âşık Mahzuni Şerif üzerine yazmış olduğu bir şiiri ilk kez Süleyman Özerol’un ilgilenmesi ile Mayıs 2015’de Ozan Der sitesinde yayınlandı. Şiirlerini paylaşım sitelerinde de yayınlıyor. “Canım Arguvan” adlı şiiri sanatçı Müslüm Bozkurt tarafından bestelendi ve okundu.
Sosyolog olması açısından ilgi alanı içinde toplumsal olaylar, değerler yer alıyor. “Her insanın bir siyasi dünya görüşü olmalı ve ilkelerle bir bakış açısı geliştirmeli” düşüncesinden hareketle pek çok etkinlikte yer alıyor.
Yazdığı şiirlerle duyguları insanların gönüllerinin bir köşesine nakşedip az da olsa bir duygu depreşimi yaratmayı amaçlıyor.
Gençlerin mutlaka sanatın bir dalıyla ilgilenmesi ve kendilerine bir duygu yolu açması gerektiğine inanıyor. Şiiri, “yaşamı en özlü ve derin anlatımının bir ifade yolu” olarak düşünüyor.
Şiirlerini yakın zamanda kitap haline getirmek istiyor.
23 Ekim 2015
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder